Konstutställning i en mycket liten by

Välkommen till
Ur och skur – Konst på andra(s) ställen 2021.

Vad får man egentligen göra på andras ställen? I sommar tar konstnärerna intryck av Årstad när de utomhus bygger sina verk på platser som är någon annans. 

Konceptuell konst, inkluderande konst och interventioner är aktuella termer i sammanhanget.

Kortfattade skyltar berättar utmed utställningsslingan om en mycket liten by som alltid har legat där och alltid kommer att finnas kvar på samma sätt.
Tror man ibland.

I själva verket har allt alltid förändrats: byggnaderna, människorna, landskapet.

Är du en del av naturen? Kanske känns det inte så när du öppnar datorn och stänger dörren till bilen. Men allt du gör påverkar naturen omkring dig. I Årstad har landskapet påverkats av människor under mycket lång tid, och nu är det din tid.

Men är det verkligen dina platser och ställen?

Vad är Årstad känt för? Beror på vem du frågar. En imponerande stenkyrka, en stor domarring och en gammal stuga, Bålastugan. Och kanske Årstadrakan?

På väg 150, strax efter rondellen över motorvägen och mot Torup, finns en kilometer uppmätt och markerad. Där har det anordnats hastighetstävlingar med flygande start. Det går inte längre. Efter att rondellen byggdes, försvann en del av den sträcka som fordonen behövde för att accelerera eller bromsa.

Årstadsborna vet i alla fall att det fortfarande körs snabbt på väg 150. Vägen upp mot Årstad är mycket drabbad av viltolyckor.

Ur och skur – ut och gå i en liten by!

Hitta hit.