Konst hos alla -22

KRISTINA MATOUSCH

Får du slå en tärning en gång till när du har fått en sexa? Vilka regler gäller när du kastar din tärning?
För konstnären Katarina Matousch handlar verket Vägmärken om tydliga regler och mål i förhållande till slump. 

Vad slump egentligen är utreds av många forskare inom helt olika ämnen som teologi, statistik och fysik. Frågar man vad slump är så blir en av följdfrågorna vad det andra är, det som inte är slump. Kanske är det ingen slump att Årstads traditionella tärning har sex sidor, 90 graders hörn, mycket tydliga färger och heter Vägmärken. Och kan hängas diagonalt. 

Varje mottagare har laddat sin egen bilds punkter med betydelse. De står för ett favoritnummer, personer eller något annat. Summan av prickarna på en traditionell tärnings motstående sidor är alltid sju. Har man alltså valt en bild med tre punkter, så finns det en osynlig, motstående sida med fyra. Har mottagarna tänkt på det? 

BIO

Kristina Matousch (1974) bor i Långasand och är utbildad vid Konsthögskolan i Stockholm. Hon arbetar i många olika material för att undersöka eller ge form åt en idé: Stål, marmor, plast, brons eller hål i materialen. Det kan handla om erotik, kropp, humor, slump eller strikta mönster samtidigt. Verkens titlar ger ofta en nyckel till konstbetraktaren.

Mer om Kristina Matousch:

https://www.matousch.com/

https://www.instagram.com/kmatousch/

Bilder från hemmen de placerats i och bilder från utställningen i konsthallen.